Nieuws

Begeleiders in Beeld één van de 25 methoden in herziend Handboek verstandelijke beperking

In het Handboek verstandelijke beperking staan 25 methoden voor zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Niet alleen bekende methoden als Methode Vlaskamp of Methode Heijkoop maar ook nieuwe methoden als ARGOS, GIrlTalk+, Sterker dan de Kick en Levensverhaal. Begeleiders in Beeld is, net als bij de eerste versie van het boek, eveneens opgenomen in dit Handboek. Elke methode bevat een beschrijving van doelstelling, doelgroep, werkwijze, wetenschappelijk kader en casuïstiek. Het handboek verschijnt in februari 2019.

Meer informatie over het handboek is te vinden via de website van Uitgever Boom.

Begeleiders in Beeld: Het gaat over groei

In het December-nummer van het magazine Markant staat een mooi artikel over de training Begeleiders in beeld. Het artikel is hier te lezen.

Landelijke erkenning Begeleiders in Beeld

22 januari 2015
De erkenningscommissie langdurende zorg heeft de interventie Begeleiders in Beeld op 22 januari 2015 als effectieve interventie erkend. Hiermee is Begeleiders in Beeld de eerste interventie voor de VG-sector met landelijke erkenning. De interventie Begeleiders in Beeld is ontwikkeld onder leiding van Prof. dr. Petri Embregts (Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking) en heeft tot doel de interactie tussen begeleiders en cliënten met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen te verbeteren en de kwaliteit van zorg te optimaliseren. Als erkende interventie wordt Begeleiders in Beeld opgenomen in de databank van Vilans en wordt daarmee centraal en online toegankelijk voor professionals. In de toekomst worden erkende interventies tevens opgenomen in de kwaliteitsbibliotheek van Zorginstituut Nederland. De training Begeleiders in Beeld is ondergebracht bij RINO Zuid.

Voor meer informatie: zie nieuwsartikel Vilans